• Equip Sènior Bàsquet Girona

Actualitat

Imatge relacionada amb la notícia
2020-02-16

Derrota en la pròrroga

El sènior va caure a la pròrroga en el darrer partit de la primera fase

El Bàsquet Girona va tancar la primera fase amb una derrota contra l’Arcos Albacete Basket en el retorn a Fontajau (82-84). L’equip entrenat per Alex Formento va remuntar un desavantatge de catorze punts però no va poder endur-se la victòria més enllà dels quaranta minuts normatius. Antonio Hester, amb 21 punts i 9 rebots, i Robert Cosialls, amb 16 punts i 22 de valoració, van ser els actors principals de l’actuació gironina.

El sènior va estrenar el marcador en la primera possessió però l’Albacete va contrarestar la cistella des de més enllà de la línia de 6’75. L’equip visitant es va fer fort des del triple, amb quatre encerts, tres d’Anton Bouzan, i també des de la pintura, amb un Ejim Chidozie inspirat (5/5). El conjunt local també va atacar per dins amb un Antonio Hester líder que va acabar amb 9 punts els primers deu minuts (16-26).

En el segon període, el conjunt gironí va ajustar millor la defensa i va aconseguir que el rival anotés la meitat dels punts del primer quart. Així l’equip va posar-se només tres avall (32-35, 19’) a partir de la millora defensiva i també la recuperació de la iniciativa en el rebot, 12 per 10 rivals (32-39).

A la represa, l’Albacete va anar engreixant l’avantatge en els primers comicis fins a arribar a una màxima, primer de dotze punts, i després de catorze (42-56, 28’). Una defensa a tota la pista va donar oxigen a l’atac gironí, reduint la distància fins als set punts (51-58).

L’últim quart va començar amb un parcial de 6-0 que va situar l’empat al marcador després d’una esmaixada de Robert Cosialls (58-58, 31’). A partir d’aquí, els darrers nou minuts es van desenvolupar en un escenari molt equilibrat  d’anades i tornades que va acabar amb empat a setanta-cinc. Hester va tenir una última opció però no va aconseguir materialitzar-la (75-75).

A la pròrroga, l’Albacete va agafar una distància de sis punts quan faltava un minut i el sènior no va poder fer realitat la remuntada (82-84).

Declaracions d’Alex Formento:

“Felicitar a l'Albacete per la victòria i a tota la gent que ha fet possible que avui es disputi el partit. Qui té més necessitat va un punt per sobre i ens ha costat entrar en el partit, hi ha hagut diferències molt grans."

"Concloure aquesta primera fase amb el millor balanç junt amb el Múrcia té molt de mèrit i parla de la gran fase que ha fet l'equip. I ara preparar-nos, no per començar res nou, sinó per continuar."

Estadística 

Foto: Sergi Geronès

2020-03-16

L'actualitat del COVID-19, al detall

Dimecres 25 de març 19:00 La Federació Espanyola de Bàsquet comunica l'ajornament de la competició fins al 12 d'abril Di...
Llegir més
2020-03-16

El partit del sènior

Com esteu basquetgironins? És important respectar el confinament per tal de fer més efectiva la prevenció contra el COVID-19. P...
Llegir més
2020-03-15

Marc Gasol farà un Instagram LIVE

Marc Gasol, president del Bàsquet Girona, realitzarà un directe a la plataforma social Instagram amb el perfil del club el pròxim...
Llegir més
2020-03-13

El sènior no jugarà les dues properes jornades

La Federació Espanyola de Bàsquet ha decretat la suspensió de les dues pròximes jornades de LEB Plata, entre d’altre...
Llegir més
2020-03-10

Menno Dijkstra, Robert Cosialls i Herbert Graham, a l’escola Esteve Carles de Lloret de Mar

Aquest dimarts 10 de març, Menno Dijkstra, Robert Cosialls i Herbert Graham han visitat l'escola Esteve Carles de Lloret de Mar en el marc de l...
Llegir més