• Equip Sènior Bàsquet Girona

Actualitat

Imatge relacionada amb la notícia
2019-05-02

El camí cap el play-off, quines opcions hi ha?

El sènior encara li queden opcions d’entrar a la fase final d’ascens a LEB Or

Quan queden dues jornades per la conclusió de la fase d’ascens, el Bàsquet Girona (9è, 9V-11D) té opcions matemàtiques d’entrar als play-off que disputarien el segon classificat contra el cinquè i el tercer contra el quart. El sènior es podria arribar a col·locar en la quarta posició però per això fa falta que succeeixin una sèrie de resultats dels rivals que té per davant a la taula. Aquests són l’Aquimisa Laboratorios-Queso Zamorano, el Basket Navarra, el Marin Enxe Peixe Galego i el Zornotza Saskibaloi Taldea.

La classificació del sènior passa, principalment, perquè guanyi els dos partits que li queden contra l’Aquimisa Laboratorios-Queso Zamorano, aquest dissabte a Fontajau (20 h), i el Juaristi ISB a fora. El primer rival té un avantatge de 19 punts en el basket average perquè en el partit d’anada va acabar amb 87-68 en el marcador. Això significa que, en cas que quedessin empatats en el balanç de resultats, el Zamora acabaria per davant a la taula.

Els camins del Bàsquet Girona per entrar al play-off es divideixen en dos, segons els resultats que obtingui en els dos propers partits: si guanya els dos partits o si  guanya el primer i perd el segon. 

En cas que guanyi les dues properes jornades necessitaria que: L’Aquimisa Laboratorios-Queso Zamorano (5è, 10V-10D) perdi per una diferència mínima de 20 punts a Fontajau, per recuperar el basket average. O bé, que el sènior el guanyés dissabte a Fontajau –més enllà de la diferència de punts- i que el conjunt de Castella i Lleó perdés el proper partit contra el CB Almansa. El Basket Navarra (6è, 10V-10D) hauria de perdre els dos propers partits (contra HLA Alicante i CB Villarrobledo) perquè el conjunt navarrès té l’average a favor i el sènior només podria superar-lo a partir del número de victòries.

El Marin Ence Peixe Galego (7è, 9V-11D) hauria de perdre un partit dels dos que li queden (contra Isover Basket Azuqueca i HLA Alicante) perquè té l’average a favor però, a diferència del Basket Navarra, comparteix balanç de resultats amb els gironins (9V-11D). Aquest escenari també succeeix amb el Zornotza Saskibaloi Taldea, que, com a mínim, hauria de perdre un dels dos resultats en tenir l’average a favor. El conjunt basc se les veurà amb l’Isover Basket Azuqueca, el cuer de la categoria, i el Real Murcia Baloncesto.

Encara que aquests escenaris portin el sènior a ocupar el cinquè lloc i accedir als play-off, també hi ha la possibilitat que quedi quart classificat si es donen tots aquests resultats i el conjunt murcià, a qui el conjunt gironí té guanyat l’average, perd els dos propers partits. Aquesta condició només es compliria si el Zornotza perd contra l’Azuqueca i guanya el Múrcia. 

En cas que el sènior guanyi el primer partit i perdi el segon, contra el Juaristi ISB, les opcions matemàtiques de classificació es mantenen vigents però són més reduïdes i complicades. El sènior hauria de guanyar el Zamora amb un marge mínim de 20 punts i que aquest també perdés el darrer partit contra el CB Villarrobledo. De la mateixa manera, el Basket Navarra, el Marin Ence Peixe Galego i el Zornotza Saskibaloi Taldea haurien de perdre els dos propers partits perquè els tres conjunts tenen l’average a favor i el sènior només els podria superar a la taula obtinguent un número major de victòries.    

 *Classificació actual de la lliga: http://www.lebplata.es/clasificacion.aspx

2019-05-12

Fi de temporada a LEB Plata

El Bàsquet Girona va acomiadar ahir la temporada a la pista del Juaristi ISB en perdre 77 – 71 en un matx on gairebé sempre va ana...
Llegir més
2019-05-10

Assegurar les possibilitats

Després de la tercera victòria consecutiva, el Bàsquet Girona encararà la conclusió de la fase d’ascens amb l...
Llegir més
2019-05-09

Finestra Confort company de viatge del Bàsquet Girona

L’empresa gironina especialitzada en solucionar finestres, portes, terrasses i porxos de les llars, unirà forces amb el Bàsquet Gi...
Llegir més
2019-05-05

Victòria per seguir-hi creient

El Bàsquet Girona va aconseguir la tercera victòria consecutiva després de doblegar a l’Aquimisa Laboratorios-Queso Zamoran...
Llegir més
2019-05-03

A donar-ho tot

El Bàsquet Girona rebrà el Zamora en el darrer, per ara, matx de LEB Plata a Fontajau. L’equip entrenat per Àlex Formento h...
Llegir més