• Equip Sènior Bàsquet Girona

Actualitat

Imatge relacionada amb la notícia
2019-09-29

“El grup m’ha acollit com si fos un dels seus i m’ha ajudat a adaptar-me tant a dins com a fora de la pista“

Entrevista a Mor Niang, pivot del sènior

El senegalès Mor Niang fa el salt a LEB Plata amb la màxima il·lusió, després d’un curs ascendent a EBA. Creu que ha aterrat a un projecte sòlid i ambiciós, per saber on es troba i cap a on vol anar, i agraeix que els nous companys hagin facilitat la seva arribada.

Sabies alguna cosa del club?

No coneixia gaire el club en sí. L’únic que sabia, per boca dels meus amics, és que aquí Girona hi havia hagut un equip a l’ACB.

Perquè vas escollir el Bàsquet Girona?

Em sembla un equip bo i sòlid perquè té clar cap a on vol anar. L’estructura és molt professional, saben cuidar tant els aspectes més genèrics com els més elementals.

Com et sents amb el grup? Què creus que pots aportar-hi?

La veritat és que amb el grup m’hi sento molt bé. El grup m’ha acollit com si fos un dels seus i m’ha ajudat a adaptar-me tant a dins com a fora de la pista. Crec que puc aportar fortalesa defensiva i intimidació en atac.

Vens de l’Estudiantes de Lugo d’EBA, com valores el salt a una categoria superior?

Hi veig molta diferència. En el cas gironí, hi ha molta més afició que a Lugo i m’hi vaig sentir còmode: si sortia alguna cosa malament, senties el seu suport i això em motivava. El nivell competitiu també és més exigent però cada vegada em sento millor físicament i més capaç tàcticament.

Ets de Senegal, com va ser el teu recorregut fins arribar a l’Estudiantes de Lugo?

Quan era adolescent, vaig jugar a l’equip del meu poble fins que un caçatalent em va veure i em va fitxar. Vaig estar set mesos de prova a la base del Fuenlabrada i després vaig tornar a Senegal. Aleshores em van dir que m’agafaven i vaig estar dos anys més a la cantera del Fuenlabrada, fins que vaig debutar en categoria sènior amb l’Estudiantes de Lugo.

Què és el que més agraeixes de jugar a bàsquet?

El bàsquet explica moltes coses de la meva persona. Sobretot li agraeixo les oportunitats que m’ha donat. Quan estava a Àfrica, mai m’hagués imaginat que podria arribar a competir a Espanya. A més d’ajudar-me a coneixèr qui sóc, també m’ha permès fer moltes amistats.

Què fas durant el teu temps lliure?

Sempre que puc parlo amb la meva família, que està al Senegal. També aprofito per descansar, que aquestes primeres setmanes estan sent especialment exigents.

Finalment, una cançó.

No tinc cap cançó en particular però sí que m’agrada molt el cantant Wally Seck, que és senegalès.   

2019-10-19

Visita al Barrio de Los Pintores

Després d’aconseguir la cinquena victòria en cinc partits, els homes dirigits per Àlex Formento buscaran avui la sisena a l...
Llegir més
2019-10-19

Victòria a Villarrobledo

Els gironins van aconseguir la sisena victòria en sis partits després d’un enfrontament de menys a més amb una segona part ...
Llegir més
2019-10-13

Victòria èpica

El Bàsquet Girona ha segellat la cinquena victòria consecutiva en un final apoteòsic. Els homes d’Àlex Formento segu...
Llegir més
2019-10-12

El filial del Gran Canaria aterra a Fontajau

Fontajau serà l’escenari on el Bàsquet Girona intentarà aconseguir la cinquena victòria consecutiva però tamb...
Llegir més
2019-10-06

Ple de victòries del club

El Bàsquet Girona ha sumat la quarta victòria consecutiva a la pista del Barça B, un altre dels equips invictes del grup. Els hom...
Llegir més