• Equip Sènior Bàsquet Girona

Actualitat

Imatge relacionada amb la notícia
2019-09-29

“El grup m’ha acollit com si fos un dels seus i m’ha ajudat a adaptar-me tant a dins com a fora de la pista“

Entrevista a Mor Niang, pivot del sènior

El senegalès Mor Niang fa el salt a LEB Plata amb la màxima il·lusió, després d’un curs ascendent a EBA. Creu que ha aterrat a un projecte sòlid i ambiciós, per saber on es troba i cap a on vol anar, i agraeix que els nous companys hagin facilitat la seva arribada.

Sabies alguna cosa del club?

No coneixia gaire el club en sí. L’únic que sabia, per boca dels meus amics, és que aquí Girona hi havia hagut un equip a l’ACB.

Perquè vas escollir el Bàsquet Girona?

Em sembla un equip bo i sòlid perquè té clar cap a on vol anar. L’estructura és molt professional, saben cuidar tant els aspectes més genèrics com els més elementals.

Com et sents amb el grup? Què creus que pots aportar-hi?

La veritat és que amb el grup m’hi sento molt bé. El grup m’ha acollit com si fos un dels seus i m’ha ajudat a adaptar-me tant a dins com a fora de la pista. Crec que puc aportar fortalesa defensiva i intimidació en atac.

Vens de l’Estudiantes de Lugo d’EBA, com valores el salt a una categoria superior?

Hi veig molta diferència. En el cas gironí, hi ha molta més afició que a Lugo i m’hi vaig sentir còmode: si sortia alguna cosa malament, senties el seu suport i això em motivava. El nivell competitiu també és més exigent però cada vegada em sento millor físicament i més capaç tàcticament.

Ets de Senegal, com va ser el teu recorregut fins arribar a l’Estudiantes de Lugo?

Quan era adolescent, vaig jugar a l’equip del meu poble fins que un caçatalent em va veure i em va fitxar. Vaig estar set mesos de prova a la base del Fuenlabrada i després vaig tornar a Senegal. Aleshores em van dir que m’agafaven i vaig estar dos anys més a la cantera del Fuenlabrada, fins que vaig debutar en categoria sènior amb l’Estudiantes de Lugo.

Què és el que més agraeixes de jugar a bàsquet?

El bàsquet explica moltes coses de la meva persona. Sobretot li agraeixo les oportunitats que m’ha donat. Quan estava a Àfrica, mai m’hagués imaginat que podria arribar a competir a Espanya. A més d’ajudar-me a coneixèr qui sóc, també m’ha permès fer moltes amistats.

Què fas durant el teu temps lliure?

Sempre que puc parlo amb la meva família, que està al Senegal. També aprofito per descansar, que aquestes primeres setmanes estan sent especialment exigents.

Finalment, una cançó.

No tinc cap cançó en particular però sí que m’agrada molt el cantant Wally Seck, que és senegalès.   

2020-05-25

El sènior ascendeix a LEB Or

El sènior del Bàsquet Girona és nou equip de LEB Or. La FEB ha comunicat la decisió de promoure els tres primers classific...
Llegir més
2020-04-18

El Bàsquet Girona presenta un ERTO de força major

Davant la situació d’incertesa que vivim, el Bàsquet Girona ha decidit presentar un ERTE de força major als seus treballado...
Llegir més
2020-03-16

L'actualitat del COVID-19, al detall

Dimecres 25 de març 19:00 La Federació Espanyola de Bàsquet comunica l'ajornament de la competició fins al 12 d'abril Di...
Llegir més
2020-03-16

El partit del sènior

Com esteu basquetgironins? És important respectar el confinament per tal de fer més efectiva la prevenció contra el COVID-19. P...
Llegir més
2020-03-15

Marc Gasol farà un Instagram LIVE

Marc Gasol, president del Bàsquet Girona, realitzarà un directe a la plataforma social Instagram amb el perfil del club el pròxim...
Llegir més