• Equip Sènior Bàsquet Girona

Actualitat

Imatge relacionada amb la notícia
2019-11-24

Final feliç

El sènior va concloure la primera volta classificant-se per la primera final de la seva història

El Bàsquet Girona va accedir a la final de la Copa LEB Plata en una actuació madura i consistent. El triple va ser l’arma ofensiva principal (13/25, la seva màxima) en un partit en què sempre va anar per davant del marcador i del joc. Les bones actuacions individuals de l’equip es van a sumar en un exercici de solidaritat en tots dos costats de la pista: en defensa (59 punts rebuts) i en atac (tots els jugadors havien anotat a l’inici del segon quart). 

Un parcial de 2-8 amb dos triples d’Albert Sàbat van posar la primera màxima dels gironins. Els visitants van oferir una imatge solvent en defensa i van respondre eficaçment en atac, amb el base llagosterenc especialment inspirat des de més enllà de la línia de 6’75 (3/4 en triples). Només dos jugadors van quedar-se sense anotar en el primer període, en el que el rival no va trobar el seu home de referència (15-24).

Ambdós equips van repartir-se el primer i el segon tram del segon quart. El primer a colpejar va ser el sènior, aconseguint la segona màxima del matx (+19) després d’un contraatac conclòs per Gerard Sevillano (21-40, 15’). Després del temps mort d’Albacete, va arribar la resposta local amb un parcial de 12-4 que el va acostar fins als onze punts (33-44).

A la represa, l’Albacete s’ho va creure a l’inici, retallant fins els cinc punts, però tres triples gironins, un de Sàbat i dos de Menno, van trencar el partit. Aleshores, es va aconseguir engreixar la diferència fins als divuit punts amb un bon treball defensiu, abans dels darrers deu minuts (50-68).

Amb el matx molt de cares pels interessos gironins, la defensa va tornar a ser una arma representativa pels visitants. Un darrer parcial de 9-26 ha sumat disset punts a la distància en el marcador i ha portat al sènior a la Copa LEB, la primera final de la seva història.

El proper partit del sènior és a la pista de l’Hestia Menorca, dissabte 30 de novembre a les 20 hores.  

*Declaracions d’Álex Formento

“Primer de tot, vull donar un missatge d’ànim a l’Arcos Albacete. La temporada és molt llarga, queda molt i ja el curs passat es va demostrar que tothom passa trams de mals moments. Encara que sigui una competició curta dona oportunitats perquè hi ha una igualtat extraordinària. Vull fer-los arribar la meva solidaritat com a competidor i com a esportista perquè els vagi bé a partir d’ara”

“Molt content i molt satisfet. Hem estat molt seriosos des de l’inici, molt centrats, el nostre volum de pèrdues ha estat baix i la nostra gestió en el rebot també ha estat positiva. Hem estat estables, solidaris i, sobretot, recognoscibles amb la nostra identitat que ens ha portat a fer una primera volta extraordinària. El motiu pel que vull felicitar als meus jugadors per la seva tasca excel·lent és perquè hem aconseguit aquesta victòria sent nosaltres mateixos, sent aquest aquest que ha completat un gran primer tram i esperem seguir en aquesta línia.”

“Per suposat que el  nostre objectiu està més enllà de la Copa però és un premi just per un grup de jugadors que porta treballant de forma excel·lent des del 19 d’agost. Crec que és una oportunitat bonica de disfrutar d’un partit especial per aquest club tan jove que disputarà un títol d’una competició nacional. Orgullós per aquesta fita però ara ho aparquem de la nostra ment perquè, de fet, no hi ha acabat d’estar mai. Volem que aquests premis siguin la conseqüència d’un treball. Avui estarem contents, demà també però el dilluns ja ens centrarem en el proper partit”   

Estadística

2020-05-25

El sènior ascendeix a LEB Or

El sènior del Bàsquet Girona és nou equip de LEB Or. La FEB ha comunicat la decisió de promoure els tres primers classific...
Llegir més
2020-04-18

El Bàsquet Girona presenta un ERTO de força major

Davant la situació d’incertesa que vivim, el Bàsquet Girona ha decidit presentar un ERTE de força major als seus treballado...
Llegir més
2020-03-16

L'actualitat del COVID-19, al detall

Dimecres 25 de març 19:00 La Federació Espanyola de Bàsquet comunica l'ajornament de la competició fins al 12 d'abril Di...
Llegir més
2020-03-16

El partit del sènior

Com esteu basquetgironins? És important respectar el confinament per tal de fer més efectiva la prevenció contra el COVID-19. P...
Llegir més
2020-03-15

Marc Gasol farà un Instagram LIVE

Marc Gasol, president del Bàsquet Girona, realitzarà un directe a la plataforma social Instagram amb el perfil del club el pròxim...
Llegir més