• Equip Sènior Bàsquet Girona

Actualitat

Imatge relacionada amb la notícia
2022-05-10

La Gasol Foundation i el Bàsquet Girona porten els hàbits saludables al parquet

El club d’en Marc Gasol posa en pràctica el projecte ALLEYOOP de promoció d’estils de vida saludable entre més de 100 jugadors/es 

● "Gràcies a ALLEYOOP, els pilars de l'alimentació saludable, el somni i el benestar emocional formaran part dels entrenaments del Bàsquet Girona: aquest és un pas més per fer del club un projecte integral més enllà de l'esport", ha comentat Marc Gasol, president del Bàsquet Girona i cofundador de la Gasol Foundation.

● Els resultats de la primera edició d'ALLEYOOP demostren que aquest tipus de programes implementats en entitats esportives és una via eficaç per promoure hàbits saludables entre els infants i les seves famílies.

● Després de la seva experiència amb les iniciatives de Gasol Foundation COACH+ i Basket4All, el Bàsquet Girona continua promocionant estils de vida saludable a través de l'esport.

Dimarts, 10 de maig del 2022. El bàsquet va més enllà de l'esport i el Bàsquet Girona n'és un clar exemple. Gràcies a la col·laboració amb la Gasol Foundation -fundació dels germans Pau i Marc Gasol la missió de la qual és prevenir l'obesitat infantil- els equips de la base del club català integraran la promoció d'hàbits de vida saludable als seus entrenaments, a través del projecte ALLEYOOP .

“Des del Bàsquet Girona volem que el bàsquet sigui una eina amb què millorar la qualitat de vida dels jugadors/es, del cos tècnic i també de les famílies: és a dir, de tota la comunitat educativa”, afirma Marc Gasol, cofundador de la Gasol Foundation i president del Bàsquet Girona. “El projecte ALLEYOOP ens permet fer precisament això: potenciar els quatre pilars dels hàbits de vida saludable (activitat física i esport, alimentació saludable, somni i benestar emocional) de manera natural als entrenaments i continuar construint un món més saludable i sostenible” .

La Gasol Foundation va iniciar el projecte ALLEYOOP durant el curs 2020-2021, en què van participar 14 clubs esportius de tot Espanya situats en entorns de vulnerabilitat socioeconòmica. El programa consisteix en una sèrie d'entrenaments, formacions i activitats dirigides a introduir, millorar i potenciar els hàbits saludables a través d'activitats específiques del bàsquet, que s'adapten a les seves dinàmiques. A més, les formacions als/les entrenadors/es i els tallers, materials i continguts dirigits a les famílies aconsegueixen introduir la importància dels hàbits saludables a l'entorn social dels jugadors/es i fer sostenible la intervenció.

ALLEYOOP: UN PROJECTE EFICAÇ PER A LA PROMOCIÓ D'HÀBITS SALUDABLES 

La metodologia del projecte ALLEYOOP, que inclou els quatre pilars dels hàbits de vida saludable (l'activitat física i l'esport, l'alimentació saludable, el son i el benestar emocional), permet reforçar i millorar de manera holística els estils de vida dels jugadors participants, de l'equip tècnic i de les famílies.

“Amb ALLEYOOP hem demostrat que les pistes de bàsquet són espais clau per promoure hàbits saludables entre les famílies i, així, prevenir l'obesitat infantil”, ha comentat el Dr. Santi F. Gómez, responsable de Recerca i Programes de la Gasol Foundation. "Després de participar a ALLEYOOP, els nens i nenes milloren els coneixements, l'autoeficàcia, les habilitats i les actituds sobre els hàbits de vida saludable", ha afirmat. Concretament, d'aquests quatre predictors conductuals (palanques per al canvi d'hàbits), hem observat una millora més pronunciada en els coneixements al voltant de l'activitat física (1,35 a una escala d'1 a 10) ia l'alimentació saludable (1 ,01).

El Bàsquet Girona, fundat el 2014 com a CEB Marc Gasol, ja va implementar el projecte de la Gasol Foundation COACH+ a les temporades 2017-2018 i 2018-2019, i va participar en la iniciativa Basket4All, que es va celebrar a Fontajau. Des de la seva fundació i sota la presidència de Marc Gasol —cofundador també de la Gasol Foundation— ha mantingut un compromís clar amb la societat més enllà de la pista, i aquesta temporada ha començat a treballar als ODS 7 (Energia sostenible i no contaminant) , 13 (Acció pel clima) i 16 (Pau, justícia i institucions sòlides).

SOBRE LA GASOL FOUNDATION

Segons dades de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), l'obesitat infantil és un fenomen que afecta 124 milions de nens i nenes d'entre 5 i 19 anys a tot el món. Concretament a Espanya, 1 de cada 3 menors d'entre 8 i 16 anys pateix excés de pes o obesitat segons l'estudi PASSOS de la Gasol Foundation.

Davant d'aquesta realitat, la fundació va néixer el 2013 de la mà dels germans Pau i Marc Gasol —jugadors de l'NBA i All Stars— amb l'objectiu de prevenir l'obesitat infantil tant a Espanya com als Estats Units. Amb aquest propòsit, l'entitat, membre de la World Obesity Federation, centra la seva activitat en la posada en marxa de programes i iniciatives de promoció dels hàbits saludables —l'activitat física i l'esport, l'alimentació saludable, el son i el benestar emocional dels menors i les seves famílies—, i ha esdevingut un centre referent en la lluita contra aquesta pandèmia i en l'aposta per la investigació científica a l'àrea de la salut infantil.

SOBRE EL BÀSQUET GIRONA

El Bàsquet Girona és un club fundat el 2014 per Marc Gasol i un grup de col·laboradors aferrem a la seva idea de crear una entitat formadora de bàsquet i educadora de valors socials. En aquests vuit anys de vida del club, el Bàsquet Girona segueix creixent any rere any al vessant esportiu, amb un club a la LEB Or i més de vint equips de base, ia la social, involucrant-se en projectes que promouen els hàbits saludables , l'esport i la llengua anglesa entre els alumnes de la demarcació o en entitats que vetllen per la salut del medi ambient.

2022-05-20

Victòria abans de play-off

El Bàsquet Girona ha tancat la temporada regular amb un balanç de 21 victòries i 12 derrotes després de superar l’HL...
Llegir més
2022-05-19

Comunicat mèdic | 34a jornada

Txemi Urtasun (procés gripal) no podrà jugar el partit d'aquest divendres contra l'HLA Alicante. La resta de jugadors del primer equ...
Llegir més
2022-05-19

L’última jornada regular

El Bàsquet Girona encara l'última jornada de la lliga regular contra l'HLA Alicante en un partit corresponent a la jornada 34 ...
Llegir més
2022-05-18

Els passos per a abonats/des per a la reserva de localitats pels quarts de final del play-off

Abonats/des, Els dos primers partits de l'eliminatòria es jugaran a Fontajau el pròxim dijous 26 de maig (20:30h) i dissabte 28 de...
Llegir més
2022-05-16

Membres del club participen amb la Brigada del Salabret en la recollida de residus a la Gola del Ter

El primer equip del Bàsquet Girona i membres del club han realitzat aquest matí una activitat de caràcter sostenible amb la Briga...
Llegir més