• Equip Sènior Bàsquet Girona

Actualidad

Imatge relacionada amb la notícia
2022-05-10

La Gasol Foundation y el Bàsquet Girona llevan los hábitos saludables al parquet

El club de Marc Gasol pone en práctica el proyecto ALLEYOOP de promoción de estilos de vida saludable entre más de 100 jugadores/as

● "Gràcies a ALLEYOOP, els pilars de l'alimentació saludable, el somni i el benestar emocional formaran part dels entrenaments del Bàsquet Girona: aquest és un pas més per fer del club un projecte integral més enllà de l'esport", ha comentat Marc Gasol, president del Bàsquet Girona i cofundador de Gasol Foundation.

● Els resultats de la primera edició d'ALLEYOOP demostren que aquest tipus de programes implementats en entitats esportives és una via eficaç per a promoure hàbits saludables entre els infants i les seves famílies.

● Després de la seva experiència amb les iniciatives de Gasol Foundation COACH+ i Basket4All, el Bàsquet Girona continua promocionant estils de vida saludable a través de l'esport.

Dimarts, 10 de maig del 2022. El bàsquet va més enllà de l'esport i el Bàsquet Girona és un exemple clar. Gràcies a la col·laboració amb la Gasol Foundation -fundació dels germans Pau i Marc Gasol la missió de la qual és prevenir l'obesitat infantil- els equips de la base del club català integraran la promoció d'hàbits de vida saludable als seus entrenaments , a través del projecte ALLEYOOP.

“Des del Bàsquet Girona volem que el bàsquet sigui una eina per millorar la qualitat de vida dels jugadors/es, del cos tècnic i també de les famílies: és a dir, de tota la comunitat educativa”, afirma Marc Gasol, cofundador de la Gasol Foundation i president del Bàsquet Girona. “El projecte ALLEYOOP ens permet fer precisament això: potenciar els quatre pilars dels hàbits de vida saludable (activitat física i esport, alimentació saludable, somni i benestar emocional) de manera natural als entrenaments i continuar construint un món més saludable i sostenible”.

La Gasol Foundation va iniciar el projecte ALLEYOOP durant el curs 2020-2021, en què van participar 14 clubs esportius de tot Espanya situats a entorns de vulnerabilitat socioeconòmica. El programa consisteix en una sèrie d'entrenaments, formacions i activitats dirigides a introduir, millorar i potenciar els hàbits saludables mitjançant activitats específiques del bàsquet, que s'adaptin a les seves dinàmiques. A més, les formacions als entrenadors i els tallers, materials i continguts dirigits a les famílies aconsegueixen introduir la importància dels hàbits saludables a l'entorn social dels jugadors i fer sostenible la intervenció.

ALLEYOOP: UN PROJECTE EFICAÇ PER A LA PROMOCIÓ D'HÀBITS SALUDABLES

La metodologia del projecte ALLEYOOP, que inclou els quatre pilars dels hàbits de vida saludable (l'activitat física i l'esport, l'alimentació saludable, el so i el benestar emocional), permet reforçar i millorar de manera holística els estils de vida dels jugadors participants, de l'equip tècnic i de les famílies.

“Amb ALLEYOOP hem demostrat que les pistes de bàsquet són espais clau per a promocionar hàbits saludables entre les famílies i, així, prevenir l'obesitat infantil”, ha comentat el Dr. Santi F. Gómez, responsable de Recerca i Programes de la Gasol Foundation . "Després de participar a ALLEYOOP, els nens i nenes millorin els coneixements, l'autoeficàcia, les habilitats i les actituds sobre els hàbits de vida saludable", ha afirmat. Concretament, d'aquests quatre predictors conductuals (palancs per al canvi d'hàbits), hem observat una millora més pronunciada en els coneixements al voltant de l'activitat física (1,35 a una escala d'1 a 10) ia l' alimentació saludable (1,01).

El Bàsquet Girona, fundat el 2014 com a CEB Marc Gasol, ja va implementar el projecte de la Gasol Foundation COACH+ a les temporades 2017-2018 i 2018-2019, i va participar a la iniciativa Basket4All, que es va celebrar a Fontajau. Des de la seva fundació i sota la presidència de Marc Gasol, cofundador també de la Gasol Foundation, ha mantingut un compromís clar amb la societat més enllà de la pista, i aquesta temporada ha començat a treballar als ODS 7 (Energia sostenible i no contaminant ) , 13 (Acció pel clima) i 16 (Pau, justícia i institucions sòlides).

SOBRE LA GASOL FOUNDATION

Segons dades de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), l'obesitat infantil és un fenomen que afecta 124 milions de nens i nenes d'entre 5 i 19 anys a tot el món. Concretament a Espanya, 1 de cada 3 menors d'entre 8 i 16 anys pateix excess de pes o obesitat segons l'estudi PASSOS de la Gasol Foundation.

Davant d'aquesta realitat, la fundació va néixer el 2013 de la mà dels germans Pau i Marc Gasol —jugadors de l'NBA i All Stars— amb l'objectiu de prevenir l'obesitat infantil tant a Espanya com als Estats Units. Amb aquest propòsit, l'entitat, membre de la World Obesity Federation, centra la seva activitat en la posada en marxa de programes i iniciatives de promoció dels hàbits saludables —l'activitat física i l'esport, l'alimentació saludable; i el benestar emocional dels menors i les seves famílies—, i ha esdevingut un centre referent a la lluita contra aquesta pandèmia ia l'aposta per la investigació científica a l'àrea de la salut infantil.

SOBRE EL BÀSQUET GIRONA

El Baloncesto Girona es un club fundado en 2014 por Marc Gasol y un grupo de colaboradores aferramos a su idea de crear una entidad formadora de baloncesto y educadora de valores sociales. En estos ocho años de vida del club, el Baloncesto Girona sigue creciendo año tras año en la vertiente deportiva, con un club en la LEB Oro y más de veinte equipos de base, y en la social, involucrándose en proyectos que promueven los hábitos saludables , el deporte y la lengua inglesa entre los alumnos de la demarcación o en entidades que velan por la salud del medio ambiente.

2022-06-30

Debut en la Liga Catalana ACB

El próximo martes 20 y miércoles 21 de septiembre se disputará la 43a edición de la Liga Catalana ACB en el Palau d'Esport...
Leer más
2022-06-28

El Bàsquet Girona busca un director de Desarrollo de Negocio

Con un proyecto deportivo aún más consolidado con el ascenso del primer equipo a la ACB, el Bàsquet Girona quiere fortalecer el o...
Leer más
2022-06-22

La próxima semana empezará la campaña de abonos 2022-23 en Liga Endesa

Tras el histórico ascenso a la ACB en Fontajau, el Bàsquet Girona ya prepara su primera temporada en la máxima categoría. ...
Leer más
2022-06-19

El Bàsquet Girona es de ACB

El Bàsquet Girona ha hecho historia ganando en el Movistar Estudiantes a Fontajau y ha conseguido el ascenso a la ACB por primera vez...
Leer más
2022-06-18

Hacia la final

El Bàsquet Girona ha ganado contra el ICG Bastante Lleida (68-77) y se ha clasificado por la final por mañana domingo contra e...
Leer más