El Bàsquet Girona es reuneix amb els abonats per explicar els canvis de la temporada i reafirmar el compromís amb la sostenibilitat del projecte

Primer Equip | Dilluns, 07 Juliol 2025

Aquest dilluns 7 de juliol, el Bàsquet Girona ha celebrat una trobada oberta amb els seus abonats i abonades al pavelló de Fontajau amb l’objectiu d’explicar els canvis introduïts per a la nova campanya d’abonats i resoldre els principals dubtes. La sessió -conduïda per Stefi Batlle, CEO del Club, acompanyada pel responsable de ticketing Pau Recarens, així com, Laia Parareda i Mariona Rodríguez de l’equip comercial-  ha posat el focus en el nou model d’abonaments, la voluntat de professionalització i el compromís amb una gestió econòmica sostenible.

“Volem que sigui un model sostenible. Dins l’exigència esportiva, hem de tenir seny i un model sòlid que ens permeti competir amb la resta de clubs, tenint en compte les nostres diferències”, ha destacat Batlle.

Un model pensat per créixer amb solidesa

Durant la seva intervenció, Batlle ha insistit en la necessitat de consolidar un projecte a llarg termini que doni estabilitat al club i al bàsquet femení de primer nivell. Ha detallat que els ingressos del club es basen principalment en tres àmbits: patrocinadors, botiga i ticketing, i ha destacat la importància d’oferir una millor experiència i serveis tant per als equips com per als aficionats.

Una de les principals novetats exposades durant la sessió ha estat el nou model tarifari, que elimina la segmentació per edats per passar a una distribució basada en la localització de les localitats. Segons Pau Recarens, aquesta simplificació busca evitar desigualtats i facilitar la gestió. 

“Hem unificat tots els preus. Els abonaments van dels 120€ als 180€, i inclouen tota la LF Endesa i l’EuroLeague Women. Això vol dir que, en el millor dels casos, el cost per partit pot estar entre els 4 i 5 euros”, ha detallat Recarens. A més, “amb la segmentació per edats, només es podia cedir el carnet dins el mateix tram. Ara és molt més obert i accessible”, ha explicat l’encarregat de ticketing.

El club ha volgut posar en valor l’abonament com una eina amb serveis afegits: carnet digital, fraccionament de pagaments sense interessos i la possibilitat d’alliberar el seient per obtenir beneficis econòmics futurs. “No ens recolzem en cap entitat bancària. Fem nosaltres de banc per facilitar el pagament, perquè som conscients del canvi que representa”, ha puntualitzat Recarens.

També s’ha presentat la nova Grada Familiar, que substitueix les antigues tarifes infantils i permet accedir a una zona pensada per a famílies amb una millor visibilitat i experiència de partit.

La voluntat d’escoltar

El Bàsquet Girona ha tancat la sessió amb un torn obert de preguntes i ha reiterat que seguirà treballant colze a colze amb la seva afició per oferir el millor bàsquet. “Lluitarem per créixer. El nostre principal objectiu és que vingui gent. Volem que gaudexin d’un espectacle, igual o millor que el masculí. Això té un preu. Que generem més venta i que la gent entengui que el bàsquet femení té un valor. A més, tenim l’EuroLeague Women. Un dels millors equips d’Espanya i Europa juga a Fontajau. Volem donar un servei igual o millor del que estem donant”, ha finalitzat Batlle.

Una de les qüestions que més interès ha generat entre els assistents ha estat la inclusió dels Playoffs dins del preu de l’abonament. Aquesta decisió, inicialment no prevista, s’ha acabat implementant com a resposta directa a les inquietuds rebudes durant els primers dies de campanya.

“Volem transmetre proximitat i estem a disposició dels abonats. La inclusió dels Playoffs és una mostra de confiança i una manera d’agrair el suport de la nostra afició”, ha valorat Batlle.

A més, Pere Puig, Laia Palau i Alfons Arcas, tres de les cares més reconegudes de l’estructura de l’Uni, han participat a la conversa amb els aficionats, demanant un “vot de confiança” a tots els assistents i seguidors de l’UNI. “Tenim gent en el Bàsquet Girona que els apassiona l’Uni. Buscaran el millor pel bàsquet femení a la ciutat”, ha destacat Palau.

Alfons Arcas, membre de la junta i patrocinador de l’Uni, ha analitzat el futur del club . “Si hem arribat aquí i volem continuar gaudint de primer nivell té un cost i les exigències són més. El model de l’Uni estava obsolet.  Si s’ha fet la unificació és per buscar que el projecte sigui sostenible. Podríem haver renunciat a Euroleague, però el pressupost hauria estat el mateix.”.

El director esportiu de l’Uni, Pere Puig, també ha intervingut per aportar una visió realista sobre l’assistència al pavelló: “M’agrada veure tanta mainada a Fontajau, però no podem idealitzar-ho. És important, però no és un model sostenible per al club a nivell econòmic.” Amb aquestes paraules, Puig ha volgut posar en valor el públic familiar però també assenyalar la necessitat de consolidar una base d’abonats estable i compromesa que permeti sostenir el projecte a llarg termini.

Laia Palau s’ha sumat a les intervencions de la reunió i ha demanat a la gent un “vot de confiança. Tenim gent en el Bàsquet Girona molt capacitada, que els apassiona el projecte, és gent que, creieu-me vol el millor pel bàsquet femení de la ciutat”. 

Tot i mostrar-se inicialment crític en les seves primeres intervencions, Salvatore ‘Tato’ Laccarino, representant dels girUNIns i assistent a l’acte, ha agraït les intervencions dels representants del club, aportant a més el seu nou punt de vista i ha marxat afirmant: “Canviem el pla perquè volem valoritzar el producte. Com a aficionat de l’Uni això et crea un vincle amb el nou projecte. Ara s’entén que estem en part d’un procés”.

Comparteix