El nostre club

RAÓ DE SER

El Bàsquet Girona es va formar amb la intenció d’esdevenir una entitat social que actués per sembrar una societat més bondadosa i respectuosa amb el medi i el context social que l’envolta. Tres llavors formen part de la raó de ser del club.

LLAVOR GIRONINA

Fer florir una personalitat saludable més enllà de formar al jugador. Els jugadors que formen part de la base del club són el fonament més important i preuat del Bàsquet Girona. La intenció del club sempre ha estat la d’ensenyar el bàsquet des de els seus vessants diversos com també potenciar el desenvolupament personal del jugador/a més enllà de parquet amb iniciatives que fomenten la rellevància de mantenir hàbits saludables segons la salut emocional, menjar sa i el descans i la importància de tenir un bon nivell d’anglès.

LLAVOR SOCIAL

Fer florir un sentiment d’igualtat i fraternitat amb l’altre. El Bàsquet Girona és una entitat social que promou iniciatives i col·labora amb projectes sense ànim de lucre que perseveren en crear una societat generosa i educada.

LLAVOR SOSTENIBLE

Fer florir una mirada activa i respectuosa amb el medi ambient. El Bàsquet Girona promou i educa una manera de fer sostenible amb accions quotidianes que donen importància al paper fonamental de la societat en la crisi climàtica actual.

VALORS

El club es regeix per uns valors fonamentals que formen la seva filosofia i manera de fer en el dia a dia tant en el vessant esportiu com en la que va més enllà del parquet

COMPROMÍS

Dotació de les condicions de treball adients perquè el jugador pugui desenvolupar el seu potencial

ESFORÇ

Exigència per tal d’aconseguir que l’evolució esportiva experimenti un creixement simultani

METODOLOGIA

Projecte formatiu específic per a cada jugador amb entrenaments d’equips i també individuals

 • Equip ACB

  El primer equip del Bàsquet Girona neix la temporada 2017-18, en la que competeix a lliga EBA, la quarta categoria de bàsquet estatal. El 2018 ascendeix a LEB Plata, en la que hi disputa dues temporades abans de promocionar a LEB Or en estar en posicions preferents quan s'interromp la competició per la covid. El 19 de juny del 2022, després de dos cursos en la categoria, el primer equip ascendeix a la màxima competició estatal, l'ACB.

 • Base

  La base del Bàsquet Girona és la primera pedra en què es fonamenta el projecte esportiu del Bàsquet Girona. En la primera temporada 2014-15, el club comptava amb cinc equips, als que s'hi va afegir un segon conjunt en categoria júnior la següent temporada. El juny del 2021, la base del club creixeria de sis a dinou equips fruit de la relació amb el CEB Girona. Un any més tard, el juny del 2022, el Bàsquet Girona arribaria a un acord amb l'UNI Girona per iniciar un projecte conjunt de base femenina i ampliant la base de jugadors i jugadores fins als 400 actuals.

 • Bàsquet en cadira de rodes

  L’equip en cadira de rodes del club és un projecte que neix l’octubre del 2021 fruit de la relació amb el CB Mifas, històrica entitat de la ciutat que treballa en el bàsquet adaptat des de la dècada dels vuitanta. El conjunt gironí juga els seus partits a Fontajau i competeix en la primera categoria catalana i en la tercera estatal.

 • 3x3 Femení

  La iniciativa esportiva 3x3 del Bàsquet Girona comença el juny del 2020 amb la creació de l’equip masculí, que s’estrena en un torneig a París el mes següent. El febrer del 2022 es crearia l’equip femení, comptant així amb un equip en cada categoria. Ambdós conjunts competeixen en l’àmbit estatal i continental, arribant a disputar World Tours i Challenger, els tornejos més importants del panorama internacional.

 • 3x3 Masculí

  La iniciativa esportiva 3x3 del Bàsquet Girona comença el juny del 2020 amb la creació de l’equip masculí, que s’estrena en un torneig a París el mes següent. El febrer del 2022 es crearia l’equip femení, comptant així amb un equip en cada categoria. Ambdós conjunts competeixen en l’àmbit estatal i continental, arribant a disputar World Tours i Challenger, els tornejos més importants del panorama internacional.

 • E-Sports

  El DUX Girona, l’equip d’E-Sports creat juntament amb el grup Team DUX Gaming, competeix en tornejos estatals i europeus de la disciplina de l’NBA 2k. El projecte va començar a l’octubre del 2022 i, sota el paraigües de la nomenclatura gironina, ja s’ha proclamat campió d’una cita continental.

Actualitat