TERRITORI I IMPACTE

MINDSET PROGRAM

És el programa de la parla anglesa i hàbits saludables que oferim a l’alumnat de les comarques de Girona durant la temporada juntament amb Caixabank. 

Funcionament de l’activitat:

Roda de premsa en anglès: Els nens i nenes es converteixen en periodistes i fan preguntes en anglès als jugadors sobre esport, nutrició, bons hàbits, etc.

Activació física: Realització de diferents activitats relacionades amb el bàsquet on els alumnes poden interactuar directament amb els jugadors.

Acció de sostenibilitat: Reciclatge de taps d’ampolles. Aquests seran recollits a cada escola, convertits en clauers i es donarà com a detall als participants del projecte. Aquests clauers són creats per “Plàstic Preciós Barcelona”, una entitat sense ànim de lucre que busca conscienciar la població de la sobreutilització del plàstic i ensenyant a reciclar aquest material tan contaminant.

VISITES A FUNDACIONS

Programa de visites periòdiques o puntuals juntament amb Caixabank a entitats del territori amb els jugadors del primer equip. Totes aquestes tenen com a finalitat ajudar a una gran part de la població que actualment es troba en risc d’exclusió social. Aquestes són: Girona Est i Els Joncs.

Des de fa uns anys, el club ha establert una estreta col·laboració amb la Fundació els Joncs, contribuint activament amb el seu projecte. La Fundació els Joncs és una entitat sense ànim de lucre de Sarrià de Ter que atén a persones amb discapacitat intel·lectual durant tot el seu cicle vital. Dona servei  a tota la província de Girona per tal de fomentar la seva integració personal, social i laboral.

Girona Est és un conjunt de 5 barris de Girona. Són un conjunt de barris que han quedat invisibles a la resta de la ciutat de Girona, pel seu desconeixement. L’objectiu de l’entitat és donar suport als joves del barri, amb iniciatives esportives, culturals, educatives i socials diverses. Des del club hi col·laborem fent trobades durant la temporada on el nens i nenes de la seva extraescolar de bàsquet poden conèixer a alguns jugadors del primer equip.

EMOCIÓ EN ACCIÓ

”Emoció en Acció” neix la temporada 2023/24 conjuntament amb FIATC, el patrocinador oficial del Bàsquet Girona. És un projecte que promou el benestar emocional entre infants d’escoles de la ciutat de Girona.

Aquest taller combina activitat física, aprenentatge d’emocions i moments reflexius, oferint una experiència integral relacionada amb l’esport com a escola de vida.
Busca crear una experiència memorable en combinar el poder de l’esport amb l’educació emocional, inspirant els infants a ser líders de canvi a les seves vides i a la societat.
Combina la diversió de l’esport amb l’exploració d’emocions, oferint una experiència única i significativa per al desenvolupament emocional dels nens/es d’11-12 anys.

APADRINAMENTS

Actualment, tenim 28 equips a la nostra base; cada un d’aquests és apadrinat per un dels nostres jugadors juntament amb les jugadores de l’UniGirona. Entenem que és molt important fer partícips als jugadors i jugadores professionals als entrenaments de la base per tal de transmetre tots els seus coneixements i oferir una experiència única al futur del nostre club.

CONVENI AMB ICRA

L’objectiu de col·laboració entre ICRA i Bàsquet Girona és la implementació d’accions de millora de sostenibilitat i aplicació de tecnologies en l’àmbit de la gestió-aprofitament local de l’aigua i els recursos que porta associats. A més a més, es realitzen intercanvis d’informació i accions de difusió, formació i comunicació de les activitats conjuntes emmarcades en la millora de sostenibilitat i contribució a l’assoliment dels ODS.

Arrel del conveni, s’han realitzat les següents accions:

  • Estudi del consum de llum i d’aigua al pavelló de Fontajau per tal d’obtenir propostes per millorar-ne l’eficiència energètica.
  • Acció de conscienciació de la importància de l’aigua en un partit d’ACB a Fontajau.
  • Juntament amb la Fundació Els Joncs, creació d’una bassa floral per Temps de Flors 2024.
  • Estudi de la petjada de carboni del Bàsquet Girona de l’any 2023.

RECOLLIDES DE BROSSA

La Brigada el Salabret són una agrupació de voluntaris sense cap ànim de lucre que busca netejar els espais del nostre entorn.

Amb ells hem realitzat i seguirem fent recollides esporàdiques amb tots els equips del club a l’exterior de Fontajau i a altres espais durant tota la temporada per tal de transmetre a tothom la importància de reciclar i cuidar els espais.

Com a dada rellevant, el primer dia que es va fer la recollida de residus a l’exterior de Fontajau, vam extreure 80 kg d’escombraries.