VICTÒRIA HISTÒRICA AL BUESA ARENA

L’equip celebra la permanència amb una exhibició a la pista del Baskonia (92-96)

Cròniques primer equip, Primer Equip | Diumenge, 05 Maig 2024

Khem Birch: 21 punts, 14 rebots i 30 de valoració

Mindaugas Sušinskas: 23 punts, 8 rebots i 29 de valoració

El Bàsquet Girona ha començat imposant el ritme en el partit. Després del primer desavantatge inicial, s’ha apoderat de la iniciativa en el marcador i de la intensitat en els dos cèrcols. Ha estat especialment actiu en atac, amb sis triples en nou intents, que han catapultat l’avantatge fins a la primera màxima de catorze punts i el rècord anotador del club a l’ACB en un quart (23-37). També cal destacar especialment la faceta rebotejadora: quan el Baskonia ha agafat el primer rebot, el Girona en portava onze (28 a 41 al final). En el segon període, el Baskonia ha augmentat el nivell defensiu i ha rebaixat la diferència per sota els deu punts però els gironins no donaven el seu braç a tòrcer permetent que no fos més. Un triple basc al final els ha situat a sis punts (48-54).

En la represa, el conjunt gironí ha començat imposant el ritme de partit a través dels dos homes del partit, Susinskas i Birch amb vuit punts cadascun en el període, anotant setze dels dinou punts del parcial. Tot i tenir una màxima d’onze punts (59-70), un parcial de 7-0 rival ha situat la diferència a només quatre punts. Una cistella d’en Minda al límit ha permès guanyar el quart i encarar els darrers deu minuts amb +7 en l’electrònic (66-73). Un 2+1 del lituà ha precedit un parcial de 8-0 que ha posat el Baskonia en el partit. Tanmateix, el conjunt gironí ha respost amb un parcial de 2-9 que l’ha capultat cap a la victòria, després d’un triple de Gabe York (l’únic del quart període) i una recuperació amb cistella de Juani (76-85). El Baskonia s’ha arribat a posar a dos punts però Birch i Susinskas han assegurat el triomf gironí.

Fotis Katsikaris: “Vull felicitar als jugadors perquè hem jugat un gran partit. Sempre és difícil guanyar al Baskonia, no només al Buesa, que et pot canviar el partit en qualsevol moment.”

Mindaugas Sušinskas: “És una important victòria per a nosaltres. Tenim l’objectiu de quedar el més amunt possible. No hi penso massa en si faig molta valoració, el meu objectiu sempre és el d’ajudar a l’equip.”